Kennismaking met n mechelse herder

Gister op bezoek bij n mechelse herder die, blijkbaar , heel wat mensen n beetje huiverig maakt ;) bij binnenkomst was deze dame behoorlijk aant blaffen en brommen...lekker genegeerd en gewoon doorgelopen en gaan zitten kletsen. Hmmm...dat vond ze wel vreemd...langs me lopen, snuffelen, weer langs weer ruiken enzovoorts... als ik iets tegen haar zei bromde ze dus weer negeren...en weer t spel opnieuw , langslopen, ruiken... toen mijn tas op de grond gezet en ja!!! Nu was ik wel interressant :) nog wat gekletst en toen eens naar t balletje gevraagd, aangespoord om t balletje te zoeken.Dat had effect ze zocht en zocht en vond t balletje haha ze legde t onder de tafel maar bleef t bewaken dus heb ik niet gereageerd. Ik denk dat daar t ijs gebroken is...daarna mocht ik  t balletje pakken en ging ze erachteraan ;) jeeej!
Toen wandelen, ze ging keurig zitten om de riem om te doen en we liepen naar buiten, wel ff springen en happen naar de riem maar met n stemcorrectie ging dat goed. We hebben n blokje gelopen en ze vond t leuk, wat gespeeld en toen weer naar huis. Bij de voordeur bleef ze netjes zitten tot de deur open ging. Ik vind t n schat, die gewoon lekker waaks is en haar gezin beschermd, ze voelt dingen perfect aan en reageert daarop. Maandag weer n keertje lopen en kijken hoe t dan gaat. :)

Geen opmerkingen: